Skip to content
חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מנזר מרסבא - חג הנרות שמאירים את המדבר

לאורך הצוק שמעל לנחל קדרון שנמצא בצפון מדבר יהודה ישנו מנזר מרהיב ביופיו ושמו מרסבא. המנזר הוא יווני – אורתודוקסי והוא קיבל את שמו על שם מייסדו הנזיר סבאס. סבאס היה דמות חשובה מבין הנזירים, והוא זה שנלחם במשך 50 שנה להקמת המנזרים שפזורים פה בארץ ישראל. גילו של המנזר הוא למעלה מ 1,500 שנים. כיום המנזר לא מחובר לשום תשתית: חשמל, מים או רשת סלולארית כלשהי, ולמעשה הנזירים שחיים כאן די מנותקים מהעולם.

בדומה למנזרים נוספים שיש במדבר יהודה, גם במנזר מרסבא הכניסה לנשים אסורה. למעשה מדובר על אחד מהחוקים הנוקשים והנשמרים ביותר, כך שאפילו אימו של המייסד סבאס לא הוכנסה לביקור במנזר שבו שוכן בנה. בכניסה הראשית ישנו מגדל שאליו הנשים יכולות להגיע ולצפות ממנו אל המנזר. אם אתם מהמין שמושה להיכנס אל המנזר, תוכלו להגיע עד אליו אך קחו בחשבון שההגעה אליו דורשת חציה של נחל קדרון במסלול למטיבי לכת.

מדי בשנה, ב 17 לדצמבר, מציינים הנזירים שחיים במנזר מרסבא את יום מותו של המייסד מר סבאס. היום המיוחד הזה עוברם מכונה חג הנרות. בתאריך זה, עם שקיעת השמש ורדת החשיכה, הנזירים מדליקים מאות נרות לאורך כל המצוק של נחל קדרון, ממול ובתוך המנזר. מדובר על מראה מדהים ומאוד לא שיגרתי, ולכן האירוע הזה מביא בשנים האחרונות אלפי מטיילים שמגיעים הנה כדי לצפות באירוע המיוחד הזה. בדרך כלל כבר ערב לפני יש הדלקה של מספר נרות אך השיא זה ב 17-19/12. על פי הניסיון משנים קודמות גם ב 20/12 אפשר עוד להנות מהמראה. כדי להנות ממראה הנרות בצורה הטובה ביותר יש לחצות את נחל קדרון ולטפס במדרגות לצד השני – למעשה המראה היפה של מאות הנרות הם במצוק ממול למנזר. קחו בחשבון שתבאריכים אלו אתם ממש לא תהיו שם לבד ויש מצב שתמצאו את עצמכם עומדים בפקקי ענק אז תגיעו עם המון סבלנות.

כדי להגיע למנזר מרסבא צריך לקחת בחשבון כמה דברים: המנזר נמצא בתחומי שטח C. אל המנזר אפשר להגיע בכל ימות השבוע בתיאום מרא עם צה”ל כיוון שהמנזר ממוקם בשטח אש – בסופי שבוע אין צורך בתיאום. ביום אירוע הדלקת הנרות לא ניתן להיכנס למנזר עצמו. אם אתם עם ג’יפ תוכלו להגיע כמעט עד לתצפית (כמה דקות של הליכה), אם אתם עם רכב פרטי קחו בחשבון שתצרכו להחנות את הרכב, ולהמשיך בהליכה רגלית מרחק של כעד שעה הליכה – מומלץ להגיע עם מדריך שמכיר את הדרך. הכביש גישה אל המנזר מתחיל מנבי מוסא והוא חוצה את בקעת הורקני, הכניסה לכביש היא מכביש 1 בדרך היורדת מירושלים לים המלח. תוכלו לרשום בוויז: מנזר מרסבא. קרדיט על הצילום יאיר שוהם – לדף האינסטגרם של יאיר לחצו כאן.

רוצים להמשיך לטייל באיזור?

מרפסת ים המלח מצפה יריחו – בדרך מירושלים אל ים המלח, ישנה נקודת תצפית מרהיבה על נופי מדבר יהודה ובקעת הירדן אפשר לראות מכאן את צפון ים המלח, הרי מואב, העיר יריחו וכדומה. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחץ כאן.

נחל אוג תחתון – מסלול מעגלי עם סולמות ויתדות – נחל אוג הוא הצפוני ביותר מבין הנחלים שנשפכים אל ים המלח הישר ממדבר יהודה, בו תמצאו מסלול מעגלי מאתגר עם סולמות ויתדות. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחץ כאן.

שמורת הטבע נחל פרת – השמורה הכי יפה שיש במדבר יהודה. מים זורמים, נופי נווה מדבר והמון שקט! תוכלו לצואת כאן למסלול הליכה שמתאים לכל המשפחה או למסלול אתגרי לאורך הנחל. למידע מלא על המקום לחץ כאן.

גלריה מינוס 430 – אומנות במקום הנמוך בעולם – בצפון ים המלח, במקום הנמוך ביותר בעולם תוכלו למצוא את גלריה מינוס 430. בתים נטושים שקיבלו צבע וחיים בזכות אומנות הגרפיטי שנעשה כאן. למידע מלא על המקום לחץ כאן.

עיינות צוקים – עין פשחה  נביעות מים טבעיות לצד נופי הצוקים האדירים של המדבר. במקום ישנן מספר בריכות של נביעה טבעית שבהן ניתן לשחות. חלקן עמוקות וחלקן פחות. ברחבי הפארק שולחנות פיקניק ופינות חמד. מנגלים מומלצים בהחלט. למידע מלא על המקום לחץ כאן.

נחל ערוגות המסלול האהוב עלינו ביותר בים המלח, נחל ערוגות מספק לנו הליכה בין גבים ומפלים. נחל ערוגות נמצא בתוך שמורת עין גדי במדבר יהודה. הוא שכן של נחל דוד, וגם בו בדומה לשכנו זורמים מים במהלך כל השנה והוא אחד היפים בנחלי מדבר יהודה. למידע מלא על המקום לחץ כאן.

נחל דוד – שמורת הטבע עין גדי – האח הקטן של ערוגות, קיבל את שמו על שם דוד המלך שנהג להסתתר מפני שאול המלך באזור עין גדי. יש כאן מסלול שמתאים למשפחות עם ילדים קטנים ואפשרות למסלול ארוך ואתגרי למי מכם שמחפש למערת הדודים, נחל זורם עם בריכות ומפלים. למידע מלא על המקום לחץ כאן.

עין בוקק עין בוקק הוא מסלול מקסים בדרום ים המלח, שמציע טיול קליל עם ילדים ומתאים לכל המשפחה. במהלך הטיול פוגשים במים זורמים לצד נופי המדבר, והשילוב של השניים הוא חוויה מיוחדת מאוד. למידע מלא על המקום לחץ כאן.

גן לאומי מצדה – מה יש לומר על מצדה? אולי המקום הכי מפרסם בארץ וכל אחד חייב לבקר פה לפחות פעם אחת. הנוף מכאן עוצר נשימה והסיפור של ההר כובש. למידע מלא על המקום לחץ כאן.

רוצים עוד המלצות לטיולים או אטרקציות עם הילדיםבואו אל קבוצת הפייסבוק הפתוחה שלנו – יש שם עוד המון רעיונות לטיולים ואטרקציות עם הילדים. בקבוצה תוכלו לשאול ולקבל מידע וגם לשתף אותנו בטיולים שלכם – להצטרפות אל קבוצת הפייסבוק לחצו כאן.

אתם מוזמנים לעקוב אחרינו גם באינסטגרם לעוד תמונות וחוויות של אטרקציות וטיולים בטבע להצטרפות לאינסטגרם שלנו לחץ כאן.