מסלול מדברי קניוני למשפחות מיטיבות לכת
נחל צפית מתחיל את דרכו ליד דימונה במישור ימין ומסתיים באיזור צומת הערבה. אורכו המלא של המסלול כ 16 ק”מ וניתן לטייל לכל אורכו בשביל מסומן שחור. הנחל מחולק ל 3 מקטעים: עליון שאורכו כ 5 ק”מ, תיכון שאורכו כ 7 ק”מ ותחתון כ 4 ק”מ. יש הטוענים כי חלקו התחתון של המסלול הוא היפה ביותר ולכן הפעם אנחנו נתמקד במסלול זה. חלק זה של הנחל הוא חלק קניוני מרהיב ומפותל, יש בו ירידות תלולות במפלים בהם נעזרים בסולמות ויתדות ולכן הוא מתאים אך ורק למשפחות עם ילדים ללא פחד גבהים.
המסלול מתחיל בכביש גישה אל המכתש הקטן ומסתיים דרומית לצומת הערבה כל כולו בסימון שבילים שחור. בתחילת המסלול ההליכה נוחה במגמת ירידה שלאט לאט מכניסה את המטיילים אל הקניון. הסלעים לאט לאט עוטפים אותנו וההליכה היא מהיפות שיש. לאחר הליכה של כ 1.5 ק”מ מגיעים אל יתדות המורידות אותנו במפל אל המשך ערוץ הנחל. גובהו של המפל כ 10 מטר. השביל ממשיך ומוביל את המטיילים להליכה בגדה הדרומית עד ירידה נוספת אל ערוץ הנחל. לאחר הליכה של 1.2 ק”מ מגיעים אל צומת שבילים כחול שחור, כאן אנחנו נמשיך עם השחור. מי שפונה אל הכחול ממשיך אל השביל המחבר את מסלול נחל צפית תמר.
מהפיצול שבילים נצעד עוד כ 800 מטרים עד להגעה לנקודה בה התרחש אסון נחל צפית. ב 26/04/2018 התרחש אסון צפית בו 9 נערות ונער בטיול גיבוש של מכינה קדם צבאים בני ציון כאשר נקלעו לשיטפון בזק עוצמתי ששטף את הנחל. מכאן ממשיך השביל כ 600 מטרים עד ליציאה מהנחל ופניה עם השביל השחור כ 300 מטרים בהליכה מנהלתית עד להגעה לחניון.
מה חשוב לדעת לפני היציאה למסלול:
כדי להגיע לתחילת המסלול תוכלו ללחוץ כאן לנקודת וויז. לבאים מצומת הערבה יש לנסוע כ 5.2 ק”מ בדרך העולה לדימונה, ושם לפנות שמאלה לכיוון הכביש המוביל אל המכתש הקטן. כאן ניסע כ 3 ק”מ עד להגעה לעיקול ימינה בכביש ושם מתחיל המסלול שלנו בסימון שחור לכיוון מזרח. כדי להגיע לנקודת סיום להקפצת רכבים תוכלו ללחוץ כאן לנקודת וויז. מצומת הערבה נוסעים דרומה על כביש 90, לאחר כ 2.1 ק”מ פונה ימינה אל רחבת חניה. יש לקחת בחשבון כי חניון זה סובל מפריצות לכן יש כאלה שמחנים את הרכב שלכם בתחנת הדלק הקרובה יותר לצומת הערבה.
רוצים עוד הצעות לטיול באזור הזה?
נחל פרס וגבי פרס – הנחל הופך מבוקש בעיקר בתקופה של לאחר השיטפונות בהם גבי פרס שלאורכו מתמלאים. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.
פארק נחל אמציהו – פארק אקולוגי בים המלח – הפארק האקולוגי בנחל אמציהו נמצא באיזור דרום ים המלח. הפארק שופץ והפך לאטרקציה אטרקטיבית ואתר תיירותי שמומלץ לבקר בו. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.
עין פלוטית – עין פלוטית הוא מעיין בדרום ים המלח אשר מימיו כחולים, טורקיז שקופים עם המון דגים קטנים שנותנים הרגשה של אגדה. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.
שמורת הטבע עין בוקק – מאחורי מלונות ים המלח תוכלו למצוא את שמורת הטבע עין בוקק – שמורה קסומה שמומלץ לבקר בה לפחות פעם אחת. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.
גן לאומי מצדה – מה יש לומר שעוד לא נאמר על גן לאומי מצדה, חוויה גדולה בין אם זה הטיפוס להר או עם הרכבל. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.
הגן הבוטני בקיבוץ עין גדי– שנים רבות אנחנו מטיילות באיזור אבל רק לאחרונה גילינו את הגן הבוטני בקיבוץ עין גדי – אל תפספסו! למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.
נחל דוד –מים זורמים במדבר, מפלים, מסלול נהדר עם הקטנים למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.
נחל זוהר – מסלול הליכה קווי במדבר יהודה – בסוף הירידות בכביש 31 מערד אל ים המלח תוכלו לצאת למסלול הליכה קווי, באורך של 2.5 ק”מ, שכולל עתיקות ונוף מדברי עוצר נשימה. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.
תצפית נווה זוהר בירידות לים המלח – בכיבש 31 היורד מערד אל ים המלח יש כמה נקודות תצפית חלקן מאולתרות וחלקן מסודרות. אחת המסודרות היא תצפית נווה זוהר הצופה על נחל זוהר וים המלח. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.
מצפור מואב ומסלול נחל כידד בערד– בסופה של העיר ערד, אחרי מלונות העיר תוכלו להגיע אל אחת מהתצפיות היפות שיש באיזור – מצפור מואב. סימון שבילים ירוק לבן יוביל אתכם במסלול למצפור. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.
רוצים עוד המלצות לטיולים או אטרקציות עם הילדים? בואו אל קבוצת הפייסבוק הפתוחה שלנו – יש שם עוד המון רעיונות לטיולים ואטרקציות עם הילדים. בקבוצה תוכלו לשאול ולקבל מידע וגם לשתף אותנו בטיולים שלכם – להצטרפות אל קבוצת הפייסבוק לחצו כאן.
אתם מוזמנים לעקוב אחרינו גם באינסטגרם לעוד תמונות וחוויות של אטרקציות וטיולים בטבע להצטרפות לאינסטגרם שלנו לחץ כאן.
שימו לב כי המידע המפורסם באתר זה הוא בגדר המלצה בלבד, השימוש במידע הוא באחריות הקורא ועל דעתו בלבד. לפני כל יציאה לטיול מומלץ לבדוק את תנאי השטח ומזג האוויר באיזור. כל הרשום באתר בלשון זכר מתייחס לכל המגדרים והמינים.
© בשביל המשפחה 2024