Skip to content
חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

גן מורד ירדן דרומי – סכר אלומות בירדנית

גן מורד ירדן דרומי הוא החלק הדרומי של הירדנית שנמצאת בין סכר דגניה המפורסם לבין גשר אלומות ובו מספר נקודות עניין לביקור. המים של הירדנית מגיעים מהכנרת וזורמים כאן על פני תוואי שטח של כ-3 ק”מ. הירדנית מפורסמת בעיקר מאחר וכאן מצוי אתר הטבילה הקדוש לדת הנוצרית וגם אתר השייט הייחודי הרוב רוי. בגן מורד ירדן דרומי תוכלו למצוא מסלול הליכה נגיש לצד הירדנית המרשימה, מספר פינות עם מים רדודים, ישיבה לצד המים וגם חניון לילה. טיול בגן מורד מתאים מאוד לכל אחד, ההליכה לאורכו היא פשוטה ובמהלכה תוכלו למצוא לכם פינה ליד המים, להירטב להתרענן ולהמשיך בטיול. בגן מורד ירדן דרומי העובר מסכר דגניה ועד סכר אלומות יש מספר נקודות ואתרים מעניינים שכדאי להכיר:

אתר רוב רוי

רוב רוי הוא אתר שייט ייחודי הנמצא על גדות נהר הירדן, בסמוך לקיבוץ כנרת. המקום מעוצב באופן מאוד מיוחד בסגנון אינדיאני, כולו מחומרים טבעיים כמו עץ וחימר. מעבר לשייט שהוא האטרקציה העיקרית של המקום, ניתן לשבת פה תחת סככות צל קרובות למים או על ספסלי עץ מעוצבים ופשוט ליהנות מהאווירה המיוחדת שיש במקום. המוסיקה המרגיעה, תה שמוגש בחופשיות והמון פינות צל הם רק חלק מהקסם. למידע נוסף על המקום ודרכי הגעה לחץ כאן.

סכר אלומות גן מורד ירדן דרומי

יש להגיע אל אתר רוב רוי ולהמשיך לנסוע כמה עשרות מטרים בכביש עפר דרומה עד שתגיעו לסכר אלומות, תראו אותו משמאלכם. כאן תוכלו להתחיל את ההליכה צפונה ולמצוא את הנקודה המתאימה לכם לישיבה לצד המים, אין כאן הרבה צל ולכן נמליץ להביא אתכם (דרומית לסכר המים אינם מתאימים לרחצה). כאן תראו טיילת נגישה שבה ניתן לטייל גם עם עגלות. כדי להגיע לכאן תוכלו לרשום בוויז: גן מורד ירדן דרומי או סכר אלומות.

קמפינג בירדנית

מי מכם שמחפש מקום לינה בחינם, יכול להגיע אל הכניסה של גן מורד ירד דרומי שנמצאת ממש ליד סכר אלומות ולצעוד אל הגדה המזרחית, שם ישנו שילוט המאפשר לינת אוהלים. יש להחנות את הרכב בסמוך לסכר אלומות בשטח עפר ומשם לצעוד רגלית לכיוון הצד המזרחי של הירדנית. חלק זה לא נגיש אבל אפשרי לעבור עם עגלה (צריך לעזור לעגלה מעט במקומות מסוימים). כדי להגיע לכאן תוכלו לרשום בוויז: גן מורד ירדן דרומי או סכר אלומות.

אתר הטבילה בירדנית

על פי המסורת הנוצרית יוחנן הטביל את ישו בקאסר אל יהוד בצפון ים המלח. אתר קאסר אל יהוד משך במשך מאות שנים צליינים ובסמוך לו הוקמו מזרים רבים ובתי מלון. בעקבות מלחמת ששת הימים כל איזור קאסר אל יהוד הפך להיות שטח צבאי סגור, כדי לתת פתרון יזם משרד התיירות את הקמת האתר בירדנית בשנת 1981. עד לשנת 2011 אתר הטבילה בירדנית היה היחיד בצדו הישראלי של הנהר. שימו לב כי מדובר על מקום חשוב לנצרות ויש לכבד את המקום בעת הביקור כאן. כדי להגיע לכאן תוכלו לרשום בוויז: אתר הטבילה בירדנית.

סכר דגניה

סכר שנמצא בחלקה הדרומי של הכנרת, ומווסת את זרימת מי הכנרת דרומה לנהר הירדן ולים המלח. חברת מקורות אחראית על תפעול הסכר ועל פתיחתו במקרה הצורך. ניתן לעמוד מעל לסכר ולראות את זרימת מי הכנרת מצדו הדרומי של הסכר אל הצד הצפוני לכיוון אתר הטבילה בירדנית. כדי להגיע לכאן תוכלו לרשום בוויז: סכר דגניה.

על אף קדושתו של נהר הירדן לשלוש הדתות המונותאיסטיות ולמרות חשיבתו האוניברסאלית כאתר בכל ערכי טבע ותרבות גבוהים, הגישה אל הנהר חסומה לרוב אורכו, ובכך גם נמנע מימוש הפוטנציאל התיירותי העצום הגלום בו. סכר דגניה נבנה על ידי פנחס רוטנברג (“הזקן מנהריים”) בתחילת שנות השלושים של המאה ה 20, במטרה לווסת את זרימות מי הכנרת אל תחנת הכוח ההידרואלקטרית בנהריים. לאחר הפסקת פעילות תחנת הכוח ב 1946 שונה יעודו של הסכר והוא משמש לצמצום זרימת מי הכנרת לירדן הדרומי ובכך מסייע להפיכת הכנרת למאגר המים העילי הגדול של מדינת ישראל. כך, החל משנות השישים מוסטת כמות ניכרת ממימי הירדן אל המוביל הארצי. לצערנו הכמות הנותרת לטבע אינה מספקת בכדי לקיים את המערכת הטבעית של הנהר.

רוצים להמשיך לטייל באיזור?

אום ג’וני – מקום ההתיישבות הראשון של קיבוץ דגניה א – במערב עמק הירדן, בתוך שטחו של קיבוץ דגניה א’ נמצא את אתר אום ג’וני שעבר מספר בעלויות וסביבו היסטוריה עשירה – אל תפספסו אתה מקום הזה. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחץ כאן.

שמורת טבע נחל יבניאל – חורשת אקליפטוסים לצד נחל זורם – בסמוך לירדנית נוכל למצוא את מפגש הנחלים יבניאל והירדן, כאן ישנה חורשת אקליפטוסים גדולה עם נקודות שכשוך רדודות של נחל יבניאל שזורם כאן כל השנה. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחץ כאן.

רוב רוי – שייט קיאקים על הירדן בצפון – רוב רוי הוא אתר שייט ייחודי הנמצא על גדות נהר הירדן, בסמוך לקיבוץ כנרת. המקום מעוצב באופן מאוד מיוחד בסגנון אינדיאני. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחץ כאן.

מעיין עין נון – אם אתם מחפשים טיול קצר למקום עם מקור מים שלא הרבה מכירים, אנחנו נמליץ לכם להגיע למעיין עין נון. הוא נמצא ממש בכניסה לישוב מגדל שעל שפת הכנרת. יש כאן המון צל, מקומות ישיבה ומקום מצוין לפקל קפה. בחודש יולי 2019 המקום עבר שיפוץ משמעותי והוא מטופס יותר ושמור יותר. שימו לב כי המקום לא פתוח בשבת. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחץ כאן.

שמורת הטבע ארבל – שמורת הר ארבל נמצאת בגליל התחתון בסמוך למושב ארבל. ממצוק ההר העוצמתי נשקף נופה של הכנרת ובימים של ראות טובה תוכלו לראות גם את החרמון. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחץ כאן.

יער שוויץ– את הטיול שלנו ליער שוויץ עשינו כאשר חיפשנו מקום נגיש כדי שנוכל לטייל עם עגלה. לשמחתנו קרן קיימת לישראל מפתיעה אותנו כל פעם מחדש בהנגשת הפארקים והיערות וכך גם ביער שוויץ. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחץ כאן.

גן לאומי חמת טבריה– גן לאומי חמת טבריה הוא בעינינו הפתעה גדולה. מדובר באחד הפארקים הפחות מוכרים של רשות הטבע והגנים ולמרות זאת הוא אחד המקומות המושלמים לבילוי עם הילדים. למידע מלא על המקום לחץ כאן.

ג’ונגל של כייף – לא רק מדובר על מקום כייפי עם המון חיות שמיד נפרט עליהן, מדובר על מקום שהוא אטרקציה מושלמת לכל ילד ומשפחה. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחץ כאן.

שמורת הטבע מג’רסה – את הטיול למג’רסה עשינו ביום קיץ חם. המקום מתאים בכל עונות השנה (חוץ מימי חורף קרים במיוחד וגשומים) אך בימים החמים הוא מומלץ במיוחד מאחר והוא כולל בתוכו מסלול הליכה ושחייה בתוך המים (לא חובה – יש גם מסלול יבש). – למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחץ כאן.

פארק הירדן – בנקודה הכי צפונית של הכנרת מצאנו את פארק הירדן. פארק ענק שמציע בריכות שכשוך לכל המשפחה, חיות ואתרים ארכיאולוגיים. את הטיול שלנו לפארק הירדן עשינו כטיול יום אך המקום מציע גם אפשרות לינה בקמפינג, אוהל בדואי, חניוני קראוונים ועוד… – למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחץ כאן.

רוצים עוד המלצות לטיולים או אטרקציות עם הילדיםבואו אל קבוצת הפייסבוק הפתוחה שלנו – יש שם עוד המון רעיונות לטיולים ואטרקציות עם הילדים. בקבוצה תוכלו לשאול ולקבל מידע וגם לשתף אותנו בטיולים שלכם – להצטרפות אל קבוצת הפייסבוק לחצו כאן.

אתם מוזמנים לעקוב אחרינו גם באינסטגרם לעוד תמונות וחוויות של אטרקציות וטיולים בטבע להצטרפות לאינסטגרם שלנו לחץ כאן.