Skip to content
חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בית הכנסת ההולנדי במבוא חורון

בפאתי היישוב מבוא חורון ניצב בית כנסת מיוחד במינו, המכונה “בית הכנסת ההולנדי”. מבנה זה, שנבנה בשנת 2005, הוא שיחזור מדויק של בית כנסת שהוקם בשנת 1900 בכפר טרבורג שבהולנד, ונחרב כליל על ידי הנאצים במלחמת העולם השנייה. בית כנסת מבוא חורון המשוחזר הוא יצירת פאר אדריכלית ואות להנצחה ותקומה מחדש.

בית הכנסת אינו רק אתר הנצחה אלא משמש גם בית כנסת פעיל. במקום מתקיימות תפילות באופן קבוע והוא פתוח למבקרים מכל רחבי העולם. הביקור בבית הכנסת מבטיח חוויה מיוחדת מרגשת. המבנה המרשים, האווירה הרוחנית והמשמעות ההיסטורית שלו יוצרים תחושה ייחודית של קדושה וזיכרון.

בית הכנסת ההולנדי במבוא חורון בנוי בסגנון קלאסי ומאופיין בקווים נקיים וסימטריה. בחזית המבנה עיטורים דקורטיביים רבים עם עמודים, כותרות וגילופים. אולם התפילה מרווח ומואר ומתאפיין בתקרה גבוהה עם נברשות קלאסיות ובקשתות מרשימות. האלמנט המרכזי בבית הכנסת הוא ארון קודש מפואר וגדול עשוי עץ. חזית הארון עשויה משיש ומתכת ומעוטרת בכתר, שני אריות וביניהם עשרת הדברות. הארון הוא שריד מבית כנסת ברומניה שנחרב גם הוא. בתוך ארון הקודש שמורים מספר ספרי קודש מבית הכנסת של ורבורג. על קירות בית הכנסת כיתובים המספרים את סיפורו של בית הכנסת העתיק ואת סיפור הקמתו של השיחזור.

בעוד מבחוץ מדובר בהעתק מדוייק של בית הכנסת העתיק מהכפר טרבורג, מבפנים לא כך. עיצובו הפנימי של בית הכנסת, בשונה מהחוץ, נעשה באופן חופשי מאחר והיו חסרות עדויות רבות לגבי הנראות של המקום מבפנים. בתוך בית הכנסת יש אולם תפילה גדול, עזרת נשים בקומה העליונה וחדר לימוד קטן. על קירות בית הכנסת כיתובים המספרים את סיפורו של בית הכנסת העתיק ואת סיפור הקמתו של השיחזור.

בית הכנסת נמצא בתחומו של הוסטל שיקומי “חסדי אנוש” ומהווה חלק מרכזי מהמתחם. ההוסטל משמש דיור מוגן המטפל בגברים חרדים פגועי נפש. הרעיון להקמת בית הכנסת במקום הזה הגיע מפסח פופ, שיזם את שחזור בית הכנסת של טרבורג. פסח הוא יליד הולנד ותושב מבוא חורון ששם לו למטרה לשחזר את בית הכנסת מהכפר שבו חיה משפחתו בעבר. הרעיון לשילוב של בית הכנסת עם ההוסטל היה במטרה לאפשר לדיירי ההוסטל מקום תפילה ולשלב אותה בסדר היום שלהם. דיירי ההוסטל היו גם משתתפים פעילים בהרכבתו של ארון הקודש שהועבר לכאן.

דרכי הגעה לבית הכנסת ההולנדי במבוא חורון

כדי להגיע לכאן תוכלו לרשום בוויז: מבוא חורון. במחלף ללטרון בכביש 1 נפנה אל כביש 3 עם השילוט לכיוון הישוב מבוא חורון. ניסע כ 5 ק”מ עד לפניה ימינה אל מבוא חורון. נעבור את השער הצהוב וניסע בכביש הראשי של שישוב עד להגעה לבית הכנסת ההולנדי בלב ליבו של הישוב.

רוצים עוד הצעות לטיול באזור הזה?

בית הקשתות מבוא חורון – בית הקשתות הוא מבנה מרשים שנותר לנו כאן מהתקופה הרומית ששימש כבית מרחץ. המקום מושך אליו מבקרים בעיקר לאחר ימי הגשם כאשר בית הקשתות מלא במים. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.

פארק איילון קנדה – פארק איילון קנדה נמצא בעמק איילון והוא משתרע על פני 12 אלף דונם בין שער הגיא למחלף לטרון ובו מגוון מסלולים. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.

גן לאומי חאן שער הגיא – חאן שער הגיא שנמצא בדרך העולה לירושלים על כביש 1 שימש כמלון דרכים בתקופה העות’מאנית, בדרך הזו נערכו קרבות עזים במלחמת העצמאות. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.

גן לאומי תל גזר– אם אתם חובבי היסטוריה ועתיקות, נמליץ בחום לא לפספס את הטיול בגן לאומי תל גזר. בסמוך ליישוב כרמי יוסף תוכלו לחזור אחורנית בזמן אל עתיקות שנמצאו כאן החל מהתקופה הכלקוליתית ועד לתקופה הרומית. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.

מסלול הסטף הר איתן – בסטף יש כמה מסלולי טיול ברמות קושי שונות. במהלך המסלול אותו אנחנו עשינו פוגשים מעיינות וגם ניקבה שניתן לזחול בתוכה והיא אטרקציה נהדרת לילדים. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.

שמורת הטבע נחל חלילים – נחל חלילים מספק לנו חוויה של טיול משפחתי וקליל בנוף מקסים. הטיול בנחל חלילים יוצא מבין השכונות של העיר מבשרת ציון. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.

גן לאומי עין חמד – בדרך העולה אל ירושלים נמצא הגן הלאומי עין חמד. בין תעלות והבריכות שנחל כסלון יוצר כאן תוכלו למצוא מסלולי טיולים קצרים ונחמדים עם המון צל לצד היסטוריה ומורשת. למידע מלא על המקום ודרגי הגעה לחצו כאן.

מאגר וסכר בית הזית – אגר בית זית הוא אגם מלאכותי באזור הרי ירושלים, ליד ישוב בית זית, והוא חלק מערוץ נחל שורק. האגם מתמלא במים בעונת החורף לאחר הגשמים. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.

רוצים עוד המלצות לטיולים או אטרקציות עם הילדיםבואו אל קבוצת הפייסבוק הפתוחה שלנו – יש שם עוד המון רעיונות לטיולים ואטרקציות עם הילדים. בקבוצה תוכלו לשאול ולקבל מידע וגם לשתף אותנו בטיולים שלכם – להצטרפות אל קבוצת הפייסבוק לחצו כאן.

אתם מוזמנים לעקוב אחרינו גם באינסטגרם לעוד תמונות וחוויות של אטרקציות וטיולים בטבע להצטרפות לאינסטגרם שלנו לחץ כאן.