נחל פצאל, המשתרע על פני כ-11 קילומטרים, מנקז את מורדות מזרח השומרון לבקעת הירדן. במרכז הנחל, סמוך למפגש הואדיות הגדולים זנניר ורשאש, נובעים עיינות פצאל. בעבר, המים שימשו להפעלת טחנת קמח ומילוי בריכה ענקית, ואילו היום הם משמשים רועים, חקלאים ובילוי למטיילים.
הביקור בנחל פצאל תחתון יחשוף אתכם אל מורשת היסטורית וטבע הכולל מים ומדבר. במהלך הטיול כאן תוכלו לבקר בבריכה ענקית מהתקופה הרומית, אמת מים עתיקה פעילה, שרידי מבנה תעשייתי עתיק ומעיין צלול המזמין למנוחה – עיינות פצאל. שימו לב כי אם יש התראות לסכנת שיטפונות אין להיכנס לתוואי הנחל.
מכביש 90 בצומת פצאל נפנה מערבה אל כביש 505, על כביש זה ניסע כ 2 ק”מ כאשר נעבור את הישוב פצאל משמאלנו ונגיע אל פניה עם סימון שבילים כחול ושלט חום “עיינות פצאל”. לאחר נסיעה של כ 1.2 ק”מ על כביש סלול נגיע אל פניה נוספת שמאלה לצד נקודת קידוח של מקורות. מכאן ניסע על דרך עפר שאפשרית למעבר לכל רכב (למעט לאחר הגשמים), במהלך הנסיעה תוכלו לעצור ולראות מספר נקודות עניין כמו: תל א-שייח דיב והבריכה העתיקה.
תל א-שייח דיב בו בוצעו חפירות ארכאולוגיות שאיתרו בפסגתו קברים מהתקופה הרומאית. בהמשך אפשר לראות את הבריכה העתיקה שאגרה בעבר את מי הנחל. הבריכה ההיסטורית מרשימה בגודלה, מדובר על מבנה הנדסי מרשים מאוד שנבנה בתקופתו של הורדוס וגודלה הוא 40*40 מטרים ובעומק של כ 8 מטרים. כיום הבריכה רייקה לגמרי למרות הפוטנציאל התיירותי העצום שמתחבא כאן.
המשך הנסיעה בכביש העפר יוביל אתכם עד לאמת המים העתיקה שהובילה מים אל העיר פצאליס – העיר שהוקמה על ידי הורדוס לזכרו של אחיו פצאל. בהמשך תראו את שרידי טחנת הקמח שהוקמה בתקופה העות’מאנית שפעלה בזכות כוח זרימת מים הנחל שזרמו כאן. לבסוף לאחר נסיעה של כ 3 ק”מ מגיעים עד לעיינות פצאל. באיזור עיינות פצאל יש מספר בריכות בעומקים שונים כאשר הכי עמוקה מבין כולן הכי עמוקה כ 60 ס”מ. אם אתם מגיעים עם ילדים שמרו עליהם גם בבריכות הרדודות.
רוצים להמשיך לטייל באיזור?
שמורת נחל ייט”ב – עין עוג’ה והמגלשה – נחל ייטב חושף מיופייה המדהים של הארץ הקדומה והפראית. הנחל, הנשפך מלב הרי השומרון, חוצה מרחבים בראשיתיים ומגיע עד לבקעת הירדן המרהיבה. שיא הביקור כאן הוא ללא ספק בעין עוג’ה והמגלשה. למידע מלא ודרכי הגעה לחצו כאן.
דיר חג’לה – ארץ המנזרים – בצפון ים המלח יש ריכוז גדול מאוד של מנזרים בשל הקרבה אל נהר הירדן, שם על פי האמונה טבלו את ישו. אחד המנזרים המרשימים הוא דיר חג’לה, מנזר יווני אורתודוקסי. למידע מלא ודרכי הגעה לחצו כאן.
עיינות צוקים – עין פשחה – פארק טבע יפהפה שבו מספר בריכות מים לרחצה, אליהן זורמת נביעה טבעית. ברחבי הפארק שולחנות פיקניק ופינות חמד, מנגלים מומלצים בהחלט. למידע מלא על המקום לחצו כאן.
מרפסת ים המלח מצפה יריחו – בדרך מירושלים אל ים המלח יש נקודת תצפית מרהיבה על נופי מדבר יהודה ובקעת הירדן. אפשר לראות מכאן את צפון ים המלח, הרי מואב, העיר יריחו ועוד. למידע מלא ודרכי הגעה לחצו כאן.
מנזר סנט ג’ורג’ – מנזר סנט ג’ורג’ מספק מראה מיוחד במינו בנופי ארצנו. מנזר מרהיב הנמצא בלב הנוף המדברי על צלע ואדי קלט, באזור יריחו. למידע מלא על המקום ודרכי הגעה לחצו כאן.
נחל ערוגות – שמורת הטבע עין גדי – מסלול חווייתי שמשלב מים ומפלים במדבר. המים כאן זורמים בכל ימות השנה. למידע מלא על המקום לחצו כאן.
נחל דוד – שמורת הטבע עין גדי – מסלול קל שמתאים למשפחות ועובר בין מפלים ובריכות מים במדבר. למידע מלא על המקום לחצו כאן.
שמורת הטבע נחל פרת – אחת משמורות הטבע היפות במדבר יהודה: מים זורמים, נופי נווה מדבר ויופיו של הטבע במיטבו. תוכלו לצאת כאן למסלול הליכה שמתאים לכל המשפחה או למסלול אתגרי לאורך הנחל. למידע מלא על המקום לחצו כאן.
פארק וגן לאומי קומראן – מגילות ים המלח – פארק לאומי קומראן נמצא בצפון ים המלח והוא מציג עתיקות וממצאים ארכיאולוגיים מרתקים ומסקרנים. הגן הלאומי למרגלות מצוקי המדבר וצופה אל נופי ים המלח. למידע מלא ודרכי הגעה לחצו כאן.
רוצים עוד המלצות לטיולים או אטרקציות עם הילדים? בואו אל קבוצת הפייסבוק הפתוחה שלנו – יש שם עוד המון רעיונות לטיולים ואטרקציות עם הילדים. בקבוצה תוכלו לשאול ולקבל מידע וגם לשתף אותנו בטיולים שלכם – להצטרפות אל קבוצת הפייסבוק לחצו כאן.
אתם מוזמנים לעקוב אחרינו גם באינסטגרם לעוד תמונות וחוויות של אטרקציות וטיולים בטבע – להצטרפות לאינסטגרם שלנו לחץ כאן.
שימו לב כי המידע המפורסם באתר זה הוא בגדר המלצה בלבד, השימוש במידע הוא באחריות הקורא ועל דעתו בלבד. לפני כל יציאה לטיול מומלץ לבדוק את תנאי השטח ומזג האוויר באיזור. כל הרשום באתר בלשון זכר מתייחס לכל המגדרים והמינים.
© בשביל המשפחה 2024