Skip to content
חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איפה יש שלג בישראל? המלצות לטיולים בשלג

בכל שנה, אנחנו רואים את החרמון מתכסה לבן ראשון, אך הציפייה האמיתית היא לשלג שיורד באזורים הנמוכים יותר. בעבר נהנינו משלג באזורים כמו יער בירייה ליד צפת, בית ג’אן בגליל העליון, ובשטחי רמת הגולן (כפי שנתאר בהמשך הכתבה). גם ערים כמו ירושלים ואפילו מצפה רמון התלבנו בחורפים קודמים. תחזיות השנה מעודדות – התחזיות מצביעות על סיכוי גבוה לשלג באזורים נמוכים יותר מהחרמון, עם אפשרות ממשית לראות שלג ברמת הגולן ובצפת בקרוב. אז למה למהר לחרמון ולשלם דמי כניסה יקרים כשכל עם ישראל נוהר לשם? אפשר בהחלט ליהנות מנופי שלג מרהיבים במקומות אחרים – ללא תשלום.

שנייה לפני שנפרט על כמה המלצות שלנו למקומות לביקור שלג בצפון הארץ בחינם חשוב לנו להזכיר כמה כללי בטיחות – נהיגה בשלג היא נהיגה שצריכה להיות איטית וזהירה יותר. גם אם המהירות המותרת בכביש היא 70 קמ”ש מומלץ להוריד את מהירות הנסיעה מאחר ובזמן שיש שלג על הכביש אפשר להחליק בקלות. שמרו מרחק גדול יותר מבדרך כלל מהרכב שנוסע לפניכם או מאחוריכם כיוון שאם יש עצירה פתאומית קל מאוד להחליק ולא תמיד מצליחים לבלום כשיש קרח ושלג על הכביש. תפעילו את המזגן על חום כדי למנוע אדים על החלונות מקדימה ומאחורה – במזג אוויר כזה הראות לקוייה וזה מסוכן. 

המלצה לטיול שלג ברמת הגולן

במידה ואתם מתכוונים להגיע לרמת הגולן ברגע שהיא תצבע בלבן, ריכזנו כאן עצירות מומלצות באזור שיסדרו לכם יום טיול נהדר. לפני הפירוט הנה פרט קריטי שחשוב שתזכרו כשאתם יוצאים לראות שלג ברמת הגולן – אין לחצות גדרות ברמת הגולן, יש לא מעט שדות מוקשים ולכן יש לשים לב לגדרות מסומנים.  

בכביש 90 צומת מחניים פנו ימינה ותעלו לרמה דרך כביש 91, אחרי גשר בנות יעקב (שתחתיו עובר נהר הירדן) תסיימו את העלייה ותוכלו לעצור בעצירות הבאות:

  • הראשונה: מצפה גדות – אתר הנצחה ומקום תצפית מרהיבה על עמק החולה והרי הנפתלי. משם נמשיך לכיוון לב הרמה. בשלב הזה בתקופת החורף החזק נפגוש כבר לראשונה את השלג (שוב תזכורת – זהירות שדה מוקשים).
  • השנייה: להמשיך בנסיעה לכיוון קיבוץ מרום גולן ולהגיע לתצפית מאגר בנטל, לרוב תפגשו כאן את התצפית מכוסה לבן אל מול נוף עוצר הנשימה של מאגר בנטל, השבשבות והר החרמון. 
  • עצירה שלישית: הצינור החם במאגר בנטל. אומנם הוא לא תמיד זורם עם מים חמים אבל כאשר זה קורה אין דבר יותר מרהיב לטבול במים כשמסביב הכל מושלג. מידע מלא על המקום לחצו כאן.
  • עצירה רביעית: סעו לכיוון יער אודם אל מסלול הג’ובה הגדולה. מדובר על מסלול קצרצר ונגיש בתוך יער אודם המרהיב וכשוף שכשהוא מכסה לבן זה מראה עוצר נשימה!  מידע מלא על המקום לחצו כאן.

כדי להתחיל את הדרך חזרה הביתה מומלץ לרדת מרמת הגולן דרך נווה אטי”ב ולהנות מהנוף עוצר הנשימה של צפון עמק החולה ומשם תוכלו לעצור (בצומת הדרכים של כביש 989 וכביש 99) בעצירה החמישית לבחירתכם: במפל סער. מפל סער לא זורם לאורך כל השנה אך ניתן להנות מהזרימה שלו כאשר יש משקעים רבים וכמובן שלג בצפון רמת הגולן. מידע מלא על מפל סער לחצו כאן.

מקומות לינה מומלצים ברמת הגולן בתקופת השלג:

מקומות לינה מעט רחוקים יותר (גליל עליון) במרחק של עד 30 ד’ נסיעה מהחרמון:

המלצה לטיול שלג בגליל העליון

אם אתם מגיעים לאיזור צפת כשהיא מושלגת זכיתם ליהנות מנוף שנראה כאילו נלקח מהאגדות. העיר צפת ויער בירייה הסמוך לה פשוט מדהימים ביופיים גם בלי השלג אז תחשבו כמה השלג רק מוסיף. תוכלו לנסוע באזור עם הרכב ופשוט לעשות עצירות בכל מיני נקודות ולראות שלג בחינם. קבלו כאן המלצה למסלול מושלם ליום של שלג – שביל הפסגה אשר נמצא בהר מירון. בגובה של מעל ל 1,200 מטר מעל פני הים, מבין הפסגות הגבוהות שיש בארץ, תוכלו להגיע לאחת התצפיות והמסלולים היפים שיש לאיזור גליל עליון להציע. למעשה אם אתם מחפשים מקום עם נוף פנורמי אמיתי, שביל הפסגה בהר מירון מספק את זה ובגדול. מסלול מעגלי באורך של כ 1.5 ק”מ, הליכה שמתאימה לכל המשפחה וליד מגרש החנייה יש שולחנות פיקניק.

שביל הפסגה הוא בתוך שמורת הר מירון, אחת משמורות החורש הגדולות ובתוכה תוכלו למצוא את עצי האלון, האלה, ליבנה, קטלב ועוד… היער הוא מרהיב ביופיו וכך גם הנוף שנשקף מפסגתו. יש כאן פריחה נהדרת בסתיו ובאביב של סחלבים, חלמוניות, סתוונית, כרכום, אירוסים ועוד…  בחורף ההר מתכסה בשלג ומספק לנו את אחד המראות היפים. לאורך השביל יש מרפסות מסודרות עם הסברים על הנשקף מהן. תוכלו לראות מכאן את הרי הגליל העליון, רמת הגולן, החרמון, את לבנון, גם את מישור החוף הצפוני ואת גליל התחתון. המסלול מתחיל ומסתיים בחניון השביל, מסלול מעגלי אבל לא נגיש לעגלות לכן נמליץ להגיע לכאן עם מנשא. כדי להגיע לכאן תוכלו לרשום בוויז “שביל הפסגה” והוויז יקח אתכם דרך כביש 89 בפניה לבית ספר שדה מירון עד למעלה ההר. המסלול מתאים גם לטיול עם כלבים למי שרוצה. 

אם אתם לא רוצים להרחיק עד לצפת או הר מירון, תוכלו להגיע אל כפר בית ג’אן – הכפר הדרוזי שנמצא בלב שמורת הר מירון וגובהו כמעט 900 מטר מעל פני הים והוא הכפר הדרוזי הגבוה בישראל. אתם מוזמנים להגיע אל כיפת הר הארי מכאן יש תצפית מרהיבה על כל בקעת בית כרם וקפצו לאחת המאפיות המקומיות לאכול אוכל מקומי. אם אתם רוצים להמשיך לנסוע צפונה משם, סעו לכיוון קיבוץ סאסא ששם יש בדרך כלל כמויות יפות של שלג – משם אתם יכולים לבחור אם לעלות אל הר מירון או אולי לרדת לכיוון עמק החולה ולראות את הזרימה המרשימה של הנחלים ונהר הירדן. 

רוצים עוד המלצות לטיולים או אטרקציות עם הילדיםבואו אל קבוצת הפייסבוק הפתוחה שלנו – יש שם עוד המון רעיונות לטיולים ואטרקציות עם הילדים. בקבוצה תוכלו לשאול ולקבל מידע וגם לשתף אותנו בטיולים שלכם – להצטרפות אל קבוצת הפייסבוק לחצו כאן.

אתם מוזמנים לעקוב אחרינו גם באינסטגרם לעוד תמונות וחוויות של אטרקציות וטיולים בטבע –  להצטרפות לאינסטגרם שלנו לחץ כאן.