ירושלים, עיר הקודש, מושכת אליה מליוני מבקרים מדי שנה. רבים מהם מגיעים כדי לחוות את ההיסטוריה העשירה, את האתרים הדתיים ואת האווירה הייחודית של העיר. אך מה לגבי אלו מאתנו בעלי המוגבלויות? האם גם עבורם העיר העתיקה נגישה ומהנה? התשובה המורכבת היא כן, אך עם הסתייגות. בשנים האחרונות נעשו מאמצים רבים כדי להנגיש את העיר העתיקה לבעלי מוגבלויות.
לאחר למעלה מעשור של עבודות הנגשה בהשקעה כוללת בסך של 22 מיליון שקלים העיר העתיקה בירושלים הונגשה! בעבודות ההנגשה השתתפו הרשות לפיתוח ירושלים, עיריית ירושלים, רשות העתיקות, משרד ירושלים ומורשת, משרד התיירות ובביצוע של החברה לפיתוח מזרח ירושלים (פמ”י). עם זאת, עדיין ישנם אתגרים רבים. חלק מהסמטאות צרות מדי למעבר כסאות גלגלים, ישנם מדרגות רבות שעדיין לא מצוידות ברמפות, וישנם אתרים היסטוריים מסוימים שאינם נגישים כלל. כך שהמבקר יכול להגיע עד לכניסה אך לא להיכנס אל האתר עצמו.
כחלק מעבודות ההנגשה הוסדרו מעברים לעגלות וכיסאות גלגלים, נוספו ידיות ומאחזי יד בסמטאות, הושטחו ירידות תלולות והוקמה אפליקציה ובה מפת הנגישות של העיר העתיקה שם האפליקציה: Accessible JLM-Old City ב-9 שפות לניווט בזמן אמת בין הסמטאות והאתרים. הורדת האפקליציה לבעלי אנדראויד לחצו כאן ולבעלי אייפון לחצו כאן. מעבר להנגשה לבעלי מוגבלויות הונגשה העיר העתיקה גם לעיוורים. בעזרת האפליקציה הייעודית Step Hear שמאפשרת למטיילים לקבל הנחייה בלייב בין למעלה מ 60 נקודות ואתרים שונים הכולל מידע מלא על ההיסטוריה של אותה נקודה. מידע נוסף על מומלץ לבקר באתר הרישמי של החברה לפיתוח מזרח ירושלים.
רוצים עוד המלצות לטיולים או אטרקציות עם הילדים? בואו אל קבוצת הפייסבוק הפתוחה שלנו – יש שם עוד המון רעיונות לטיולים ואטרקציות עם הילדים. בקבוצה תוכלו לשאול ולקבל מידע וגם לשתף אותנו בטיולים שלכם – להצטרפות אל קבוצת הפייסבוק לחצו כאן.
אתם מוזמנים לעקוב אחרינו גם באינסטגרם לעוד תמונות וחוויות של אטרקציות וטיולים בטבע להצטרפות לאינסטגרם שלנו לחץ כאן.
שימו לב כי המידע המפורסם באתר זה הוא בגדר המלצה בלבד, השימוש במידע הוא באחריות הקורא ועל דעתו בלבד. לפני כל יציאה לטיול מומלץ לבדוק את תנאי השטח ומזג האוויר באיזור. כל הרשום באתר בלשון זכר מתייחס לכל המגדרים והמינים.
© בשביל המשפחה 2024